I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1742> DIRST: INTRAVERTAI  V # 2022-08-07

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1742

DIRST: INTRAVERTAI  V

2022-08-07

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

INTRAVERTAI: KUO SIKRIASI NUO EKSTRAVERTŲ V

* Jie pastebi dalykus, kurių ekstravertai gali nepastebėti. Taip yra dėl jų introspektyvumo. Be to, tyrimai parodė, kad intravertai gali būti puikūs lyderiai.

* Jie lengviau supranta kitų žmonių požiūrį. Intravertai yra empatiškos asmenybės. Net jei ir nesutinka su kitų nuomone, jie deda nemažai pastangų, kad pabandytų suprasti, kodėl kitas žmogus taip galvoja. Jie stengiasi suprasti kitą žmogų įvairiose situacijose prieš jį teisdami.

* Jie nėra drovūs. Drovumas ir intraversija painiojami dėl panašių savybių. Intravertai nevengia susitikti su kitais žmonėmis, tiesiog jie tai nori daryti savaip, o ne kaip primesta visuomenės normų.

* Juos vargina daug energijos turintys žmonės. Dėl savo empatiškumo intravertai dažnai jaučiasi, kad jų energijos lygis turėtų sutapti su pašnekovo arba grupės žmonių, o bendraudami su energingais žmonėmis jie jaučiasi nepatogiai, nes tai nėra jų natūrali būsena. Tokiais atvejais intravertams dažnai reikia pertraukų.

* Jiems patinka daryti dalykus lėtai. Intravertams kartais prireikia daugiau laiko norint pajudėti į priekį. Jiems patinka apsvarstyti visus galimus pasirinkimus ir rezultatus prieš priimant galutinį sprendimą.

(B. d.)

Related posts