I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P.<149> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „TEBŪNIE ŠVIESA TUNELIO TAMSOJE!“ XV ŽODIS PO ŽODŽIO # 2022-08-15

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

149

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-08-15

TEBŪNIE ŠVIESA TUNELIO TAMSOJE!  XV

ŽODIS PO ŽODŽIO

Irina klausėsi Princesės tylėdama. Aplinkui lakstė maži margaspalviai zebriukai, o Elza juos maitino Virš jų čiulbėjo neregėto grožio paukščiai, aukštų medžių lapai šlamėjo nuostabiausiomis melodijomis.

Princesė toliau pasakojo žemietei tai, ko ši tikrai negalėjo žinoti: „Mūsų planeta milijonus metų buvo engiama ragatų. Taipogi klestėjo įvairiausieji iškrypimai, iš motinų atimdavo vaikus, geriausius bei pažangius žmones paskelbdavo nenormaliais arba netgi nusikaltėliais. Bet štai atvyko Desantas iš Andromedos galaktikos. Ragatai mėgino šaudyti į andromediečių hipererdvėlaivius, todėl atvykusieji atidengė į Hurgają ugnį iš galingiausių lazpistų. Beveik visi Hurgajos miestai, visi pastatai buvo sugriauti. Ragatų, bandžiusių šaudyti į andromediečių Desanto hipererdvėlaivius, sąžinės reikalas – ir milijonai žuvusių planetos gyventojų gyvybių… Tačiau ateitis parodė, jog Desantas iš Andromedos nenužudė, KADANGI PRIKĖLĖ PAŽANGIĄJA TAPUSIA PIRMTAKŲ CIVILIZACIJĄ. Andromediečiai negalėjo grįžti į savo galaktiką dėl milžiniško atstumo, todėl, kaip buvo pareiškusi andromedietė Amaza (narsiosios jos pasekėjos nuo tol vadinamos Amazonėmis), jie tapo Ateities šviesos PIRMTAKAIS. Buvo ir pažangiųjų Hurgajos gyventojų, tapusių ŠVIESIOS ATEITIES PIRMTAKAIS. Štai taip Hurgaja, andromediečių Desanto išvaduota iš ragatų priespaudos, tapo Pirmtakų Planeta“.

Vėliau Princesė paklausė: „Kas gi laukia žemiečių, kai Žemėje įsigalėjo liberalai?“. Pati į savo klausimą ir atsakė, aiškindama tragiškąją žemiečių ateitį: „Žemiečių laukia pražūtis! Ir ne tik dėl to, kad nepažangūs engia Pažangiuosius, bet ir dėl branduolinių ginklų pertekliaus, dėl gamtos išnaudojimo, dėl besaikio ir pasiutusio „naujųjų technologijų“ diegimo! Juk galiausiai šios technologijos ne tik keps bei kurs, bet ir ės, savinsis, naikins! Ir jau niekas nesustabdys parsidavusių mokslininkų, už pinigus išrandančių šiuos civilizacijos karstus…“

Galiausiai Irina pasakė, jog ji pagalvos. Elza palydėjo ją į vilą, davė knygą „Kito kelio nėra“, kitokią įdomią literatūrą, kurios žemietė dar niekados nebuvo skaičiusi.

Atsisveikindama, Princesė pasakė Irinai, kad vilos teritorijos nepaliktų, kadangi ji dabar trečiasis žmogus Visatoje, žinąs apie Elzos Projektą.

Netrukus vilą iš visų pusių apsupo Amazonės.

(B. d.)

Related posts