I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P.<153> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „TEBŪNIE ŠVIESA TUNELIO TAMSOJE!“ XIX PLIENINĖ ELZA # 2022-08-19

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

153

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-08-19

TEBŪNIE ŠVIESA TUNELIO TAMSOJE!  XIX

PLIENINĖ ELZA

Dar keletą dienų Irina išbuvo Pirmtakų Planetoje. Princesė Elza ten dar turėjo reikalų.

Tomis dienomis su viešnia buvo Amazonė Ramona (2021-siais žuvusi kovoje dėl Ateities šviesos – past.). Jos keliavo po Planetą. Ramona pasakojo viešniai apie Pirmtakų Civilizacijos praeitį bei dabartį.

Keletą dienų, pasibaigus Konferencijai, Pirmtakų Princesė Elza susitikinėjo su specialistais, domėjosi, kaip vyks pasirengimas Antrajam Pirmtakų Desantui į Žemę. Juk reikės nuveikti itin daug – teks pagaminti dešimtis tūkstančių strateginių erdvėlaivių, aprūpintų galingais lazpistais.

Lazpistas – galingas lazerinis pistoletas, kurį Pirmtakams paliko andromediečiai. Žaibai, kuriuos leidžia lazpistai, turi didžiulę naikinamąją galią. Yra ir mažų, kišeninių. Tokius pistoletus turi kiekviena Pirmtakų Amazonė. Ir yra strateginių. Tokio lazpisto paleistas žaibas gali sudeginti ištisą miestą! Aišku, Pirmtakai ne barbarai ir deginti gyvenviečių nesiruošia. Bet juk Desanto pasekmės visiškai priklauso nuo „Žemės pasaulio galingųjų“, kurių elgesys yra sunkiai prognozuojamas. Beje, strateginis lazpistas – itin galingas ginklas. Žemiečiai nieko panašaus neturi.

Likusias po Konferencijos dienas Elza leido su savo artima drauge Kamile. Ši su džiaugsmu pasitiko lemtingąjį Konferencijos sprendimą.

„Galiu paliudyti, pažangieji žemiečiai sudaro mažąjį procentą, o jų kančių būta begalinių. Pačių savęs už plaukų iš pelkės neištrauksi, tad reikia išorinio dalyvavimo…“ – kalbėjo buvusi žemietė Kamilė, pridurdama: – Aš žaviuosi tavimi, Elza! Būtent tavo didžiosios Misijos metu buvo priimtas šis drąsus nutarimas. Tu esi plieninė Elza!“

Na taip, pažangiųjų žemiečių kančios nūdien yra beribės. Ir labai jau prieštaringa yra ragatų sėklos okupuota Žemė.

Žemė engianti ir kartu engiamoji.

Žemė ryjanti ir kartu kenčianti.

Žemė žudanti, bei žuvusius apverkianti…

Ir tikrai, būtent Princesės Elzos didžiosios Misijos metu prasidėjo Visatos masto įvykio parengimas.

Pirmtakų Planetoje nuo tol Princesę vadina KARDAJA ELZA – PLIENINĖ ELZA.

(B. d.)

Related posts