I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1839> DIRST: GRIKIAI # 2022-08-22

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1839

DIRST: GRIKIAI

2022-08-22

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

GRIKIAI – NUO NEMIGOS, NUOVARGIO IR SILPNUMO

Grikiai ne tik maistas, bet ir vaistas. Juose esantis kalcis stiprina kaulus, fosforas – gerina atmintį, vitaminai – stiprina periferinius nervus: vitaminas PP (rutinas) – kraujagysles, vitaminas E neleidžia susidaryti toksiškiems produktams.

Tai visavertis maisto produktas, sudarytas iš baltymų, riebalų, angliavandenų, kalcio, fosforo, jodo, vitaminų B1,B2, PP, E. Būtent dėl šių medžiagų gausos nuolatinis grikių vartojimas užtikrina visavertę žmogaus ezistenciją bei visų organų sistemų funkcionavimą.

Taip pat grikiai gali padėti įveikti nuovargį, raumenų silpnumą, kovoja su nemiga ir įtampos jausmu. Ypač grikių rekomenduojama vartoti žmonėms, turintiems regos sutrikimų, sergantiems mažakraujyste, anemija, diabetu, turintiems viršsvorio.

Liaudies medicinos atstovai bei kvalifikuoti specialistai vertina ir rekomenduoja grikius dėl juose esančio rutino, kuris gerina kraujotaką ir palaiko imuninę sistemą.

Taip pat akcentuojamas faktas, kad grikių košė pašalina iš organizmo cholesterolio perteklių, kuris sukelia širdies problemas bei sklerozės grėsmę senatvėje.

Related posts