I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<2194> DIRST: NAUDINGIAUSIOS SULTYS # 2022-10-13

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

2194

DIRST: NAUDINGIAUSIOS SULTYS

2022-10-13

ŠALTINIS: 2022 METŲ KALENDORIUS

Pačiomis naudingiausiomis laikomos šviežiai spaustos, o ne pirktos parduotuvėje sultys. Vertinant pagal vitamin kiekį, daržovių sultys vertingesnės nei kai kurių vaisių sultys. Pačiomis naudingiausiomis daržovių sultimis laikomos morkų, burokėlių bei kopūstų sultys.

Vienos vertingiausių iš vaisių sučių yra granatų ir spanguolių sultys. Šie gėrimai – nepakeičiami naudingų medžiagų šaltiniai.

Granatų sultys – galingas antioksidantas, veiksmingai mažinantis žalingojo cholesterino kiekį kraujuje ir normalizuojantis hemoglobino lygį. Granatų sultys turtingos vitamino C ir taninų, jos stabdo širdies ligų bei kai kurių formų vėžio vystymąsi.

Spanguolių sultys – tai gamtinis, natūralus antibiotikas, ypač svarbus moterims. Šios sultys labai naudingos šaltuoju metu laiku kaip natūrali ir veiksminga organizmo stiprinimo priemonė.

Taip pat iš vaisių sukčių itin vertingomis laikomos vyšnių bei mėlynių sultys. Stiklinė šviežiai spaustų vyšnių sučių gali pakeisti 25 porcijas įvairių vitaminų turtingų vaisių bei daržovių.

Related posts