I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<2278> DIRST: PIENO IŠRŪGOS – GYVYBĖS ELEKSYRAS I # 2022-10-25

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

2278

DIRST: PIENO IŠRŪGOS – GYVYBĖS ELEKSYRAS I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2022-10-25 

Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS

##

Sveikos gyvensenos specialistai tvirtina, kad pieno išrūgos yra tarsi gyvybės eleksyras. Nenuostabu, kad šiais laikais nepelnytai pamirštas produktas tampa vis populiaresnis.

Kuo naudingos pieno išrūgos

  • Pieno išrūgose yra beveik visų žmogui būtinų maistinių ir biologiškai aktyvių medžiagų. Jos suteikia organizmui kalcio, kalio, fosforo, natrio ir chloro, taip pat raumenims svarbių baltymų, laktozės, riebaluose tirpių vitaminų. Tai – mažiausiai kalorijų turintis pieno produktas, todėl idealiai tinka norintiems išsaugoti puikią sveikatą, sulieknėti ar išlaikyti norimą svorį. Išrūgos labai tinka organizmui valyti, galima gerti iškrovos dieną, nes padeda šalinti toksinus.
  • Išrūgų baltymai priskiriami aukščiausią biologinę vertę turintiems baltymams. Aukštos vertės baltymų skaičius siekia 100, o išrūgų baltymai juos pranoksta ir siekia 104. Šis skaičius rodo, kad juos organizmas labai greitai ir gerai pasisavina. Išrūgose yra ypač gyvybiškai būtinų aminorūgščių, kurios sudaro apytiksliai 1/3 dalį raumens baltymo.
  • Mokslininkų įrodyta, kad išrūgų baltymai, kurie susidaro iš karvių, ožkų pieno gaminant varškę ar fermentinius sūrius, stiprina imuninę sistemą. Taigi jei kasdien išgersite po stiklinę pieno išrūgų, labai greitai ir natūraliai sustiprės organizmo atsparumas infekcijoms, peršalimo ligoms.

(B. d.)

Related posts