I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
5496
DIRST: ARBATŲ RECEPTAI I
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2022-11-04
Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS
Apelsinų arbata
25 g apelsinų žievelių ir 10 g citrinų žievelių dėkite į arbatinuką, įpilkite 50 g apelsinų sirupo, įberkite arbatžolių ir apiplikykite. Palaikykite 5 min. ir pateikite.
Angliška arbata su pienu
Į pašildytą arbatinuką suberkite arbatžoles tokiu santykiu: 1 šaukštelis arbatžolių puodeliui ir dar šaukštelis arbatinukui. Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuo metu į pakaitintus puodukus įpilkite pieno ir paskui į pieną įpilkite arbatą.
Atkreikite dėmesį, kad arbata pilama į pieną, o ne atvirkščiai.
Indiška šalta arbata
300-500 g vandens imkite 3 šaukštelius aukščiausios rūšies arbatžolių. Užplikykite, 4-5 min. palaikykite, kad pritrauktų. Paskui į 0,5 l talpos stiklinį indą dėkite ledo gabaliukų ir užpilkite arbata. Įdėkite cukraus ir maždaug pusę citrinos. Uždengę servetėle, 3-4 min. leiskite pravėsti.
##
##