I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<5497> DIRST: ARBATŲ RECEPTAI II # 2022-11-04

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

5497

DIRST: ARBATŲ RECEPTAI II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2022-11-04

Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS

Medaus arbata

Reikės: 2 puodelių verdančio vandens, šaukšto sausų arbatžolių, 1,5 šaukštelio gvazdikėlių, 3 šaukštų medaus, ketvirtadalio puodelio apelsinų sulčių, 2 šaukštų citrinos sulčių.

Į arbatinuką suberkite arbatžoles, gvazdikėlius, užpilkite vandeniu, uždenkite ir apie 5 min. palaikykite šiltai. Paskui iškoškite į du puodelius. Maišydami į kiekvieną įdėkite medaus, po lygiai įpilkite apelsinų bei citrinų sulčių. Tuojau pat patiekite.

Arbata su ledu

Reikės: 1 l vandens, 10-12 arbatinių šaukštelių juodosios arbatos, cukraus ir citrinos sulčių pagal skonį, ledo gabaliukų.

Užplikykite ypač stiprią arbatą, perkoškite ir pagardinkite cukrumi bei citrinos sultimis. 2/3 stiklinės užpildykite ledo gabaliukais ir užpilkite karšta arbata. Dėl šoko poveikio išlieka visos arbatos sudėtyje esančios biologiškai aktyvios medžiagos, aromatas, skonis ir spalva.

Indiška arbata su prieskoniais

Reikės: ¾ vandens, 6 arbatinių šaukštelių juodosios arbatos, žiupsnio malto kardamono, ¼ arbatinio šaukštelio anyžių, 3 gvazdikėlių, ¼ lazdelės cinamono.

Užvirkite vandenį, užplikykite arbatą ir suberkite prieskonius. Palaukite 4-5 min., kol pritrauks, perkoškite. Pagal indišką paprotį ši arbata geriama su cukrumi ir pienu.

##

##

Related posts