I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
5497
DIRST: ARBATŲ RECEPTAI II
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2022-11-04
Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS
Medaus arbata
Reikės: 2 puodelių verdančio vandens, šaukšto sausų arbatžolių, 1,5 šaukštelio gvazdikėlių, 3 šaukštų medaus, ketvirtadalio puodelio apelsinų sulčių, 2 šaukštų citrinos sulčių.
Į arbatinuką suberkite arbatžoles, gvazdikėlius, užpilkite vandeniu, uždenkite ir apie 5 min. palaikykite šiltai. Paskui iškoškite į du puodelius. Maišydami į kiekvieną įdėkite medaus, po lygiai įpilkite apelsinų bei citrinų sulčių. Tuojau pat patiekite.
Arbata su ledu
Reikės: 1 l vandens, 10-12 arbatinių šaukštelių juodosios arbatos, cukraus ir citrinos sulčių pagal skonį, ledo gabaliukų.
Užplikykite ypač stiprią arbatą, perkoškite ir pagardinkite cukrumi bei citrinos sultimis. 2/3 stiklinės užpildykite ledo gabaliukais ir užpilkite karšta arbata. Dėl šoko poveikio išlieka visos arbatos sudėtyje esančios biologiškai aktyvios medžiagos, aromatas, skonis ir spalva.
Indiška arbata su prieskoniais
Reikės: ¾ vandens, 6 arbatinių šaukštelių juodosios arbatos, žiupsnio malto kardamono, ¼ arbatinio šaukštelio anyžių, 3 gvazdikėlių, ¼ lazdelės cinamono.
Užvirkite vandenį, užplikykite arbatą ir suberkite prieskonius. Palaukite 4-5 min., kol pritrauks, perkoškite. Pagal indišką paprotį ši arbata geriama su cukrumi ir pienu.
##
##