I. KITOS ŠALIES AKTUALIJOS # RED.P.<6531> D.: APIE DIRBTINIŲ NEPRATEKAMŲ VANDENŲ ĮRENGIMĄ MELIORUOTOJE ŽEMĖJE # 2023-02-16

I. KITOS ŠALIES AKTUALIJOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

6531

D.: APIE DIRBTINIŲ NEPRATEKAMŲ VANDENŲ ĮRENGIMĄ MELIORUOTOJE ŽEMĖJE

Informacijos šaltinis: 

Portale paskelbta: 2023-02-16

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Dėl dirbtinių nepratekamų vandens telkinių įrengimo melioruotoje žemėje

2023-02-15

Atkreipiame dėmesį, kad nuo 2023 m. vasario 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos aplinkos ministro ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro patvirtinto ,,Nepratekamų dirbtinių vandens telkinių įrengimo ir naudojimo aplinkosaugos ir melioracijos sistemų apsaugos reikalavimų aprašas“ (toliau – Aprašas) https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.430236/asr.

Pagal naujos redakcijos Aprašo 17 punktą „Planuojant įrengti bet kokio dydžio nepratekamą dirbtinį vandens telkinį melioruotoje žemėje, parengiamas nepratekamo dirbtinio vandens telkinio įrengimo ir melioracijos statinių pertvarkymo projektas (toliau – projektas), kurį rengia Melioracijos įmonių ir specialistų atestavimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. gegužės 5 d įsakymu Nr. 3D-258 „Dėl Melioracijos įmonių ir specialistų atestavimo taisyklių patvirtinimo“, nurodyti asmenys. Projektą būtina suderinti su savivaldybės, kurios teritorijoje planuojama įrengti nepratekamą dirbtinį vandens telkinį, administracija, pateikiant prašymą, nuosavybės teise valdomo žemės sklypo įrodymo dokumentus ir sklypo topografiniame ir inžinerinių tinklų plane masteliu 1:500 pažymėtą nepratekamo dirbtinio vandens telkinio vietą su koordinatėmis Lietuvos koordinačių sistemoje. Dokumentai savivaldybės administracijai pateikiami tiesiogiai arba pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu ar suformuoti elektroninėmis ryšio priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą, nepakeičiamumą ir identifikuoti prašymą teikiantį asmenį.

Planuojant tvarkyti, keisti nepratekamo dirbtinio vandens telkinio plotą, gylį arba jį likviduoti melioruotoje žemėje, turi būti suderinta su savivaldybės administracija, pateikiant prašymą, nuosavybės teise valdomo žemės sklypo įrodymo dokumentus ir žemės sklypo topografiniame ir inžinerinių tinklų plane masteliu 1:500 pažymėtą planuojamo tvarkyti arba likviduoti nepratekamo dirbtinio vandens telkinio vietą su koordinatėmis Lietuvos koordinačių sistemoje, nurodyti esminę informaciją apie vandens telkinio parametrus ir įrengimo vietą (gylį, plotą, profilį, iškasto grunto ir (arba) derlingojo dirvožemio sluoksnio paskleidimo vietą).

Išsamesnės informacijos galite teirautis Elektrėnų savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir melioracijos skyriuje, tel. (8 528) 58 061.

Related posts