I. KITOS ŠALIES AKTUALIJOS # RED.P.<6642> D.: APIE GRAŽIAUSIUS LIETUVIŠKUS ĮMONIŲ AR ĮSTAIGŲ PAVADINIMUS # 2023-03-02

I. KITOS ŠALIES AKTUALIJOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

6642 

D.: APIE GRAŽIAUSIUS LIETUVIŠKUS ĮMONIŲ AR ĮSTAIGŲ PAVADINIMUS

Informacijos šaltinis: 

Portale paskelbta: 2023-03-02

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Išrinkti gražiausi lietuviški įmonių ar įstaigų pavadinimai

2023-03-01

Siekdama skatinti Lietuvos verslininkus rinktis lietuviškus, taisyklingus, įdomius, originalius vardus, Valstybinė kalbos inspekcija suorganizavo jau penkioliktą Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursą. 2022 m. Registrų centre buvo įregistruota daugiau kaip 12 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų. Iš jų Valstybinė kalbos inspekcija išrinko gražiausius pernai įregistruotus įmonių pavadinimus: „Atradimų skrynia“, „Jūra laše“, „Katės akis“, „Namisėda“, „Rimtas dėdė“, „Spyglenė“, „Vėjo pamušalai“, „Vienas namuose“, „Žiniukų mokyklėlė“ iš Vilniaus, „Dailidė genys“ iš Kauno, „Antaninis obuolys“, „Pasaka delnuos“ iš Klaipėdos r., „Padangių nuotykiai“ iš Kauno r., „Šildau šaldau“ iš Kaišiadorių r., „Bitės batai“ iš Panevėžio, „Ant saldžių debesų“, „Kaip gerai“ iš Kėdainių, „Broliai moliai“ iš Šakių, „Minties pirkliai“ iš Raseinių, „Pilnas šaukštas“ iš Utenos, „Skaičių kelionė“ iš Alytaus, „Sotukai“ iš Kelmės.

2022 m. Elektrėnų savivaldybėje įregistruoti 32 nauji juridinių asmenų pavadinimai. Nors į Valstybinės kalbos inspekcijos akiratį renkant gražiausius įmonių pavadinimus šiemet ir nepateko 2022 m. mūsų savivaldybėje įregistruoti lietuviški įmonių pavadinimai, bet pasidžiaugti turime kuo! Nauji lietuviški, taisyklingi, patrauklūs, gražūs įmonių ir įstaigų pavadinimai Elektrėnų savivaldybėje: „Kristalų magija“, „Miškynė“, „Robotukų armija“, „Rūkyta letena“, „Žirniukas LT“, „Vėjeliai“, „Oriukas“, „Gyventi bendrystėje“, „Veikiam kartu“.

Džiaugiamės ir giriame Elektrėnų savivaldybės gerovę kuriančius žmones už pagarbą lietuviškam žodžiui, dėmesį klientams, išradingumą ir išmonę rūpinantis įmonės vizitine kortele – įmonės pavadinimu! Linkime kuo didžiausios sėkmės vykdant veiklą!

Raginame ir ateityje Elektrėnų savivaldybėje veiklą pradedančius žmones suteikti savo įmonėms lietuviškus, patrauklius, taiklius ir įsimintinus įmonių pavadinimus! Galbūt tai padės nutiesti tiesų kelią į lauktą sėkmę!

Vyriausioji specialistė kalbos tvarkytoja Rima Moškienė

Related posts