I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # RED.P.<6688> D.: APIE IMUNINĘ SISTEMĄ STIPRINANČIUS PRODUKTUS I # 2023-03-06

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

6688

D.: APIE IMUNINĘ SISTEMĄ STIPRINANČIUS PRODUKTUS I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-03-06

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

PRODUKTAI, KURIE STIPRINA IMUNINĘ SISTEMĄ I

Norint išvengti peršalimo ir gripo, visų pirma reikėtų pasirūpinti sveika mityba. Pateikiame sąrašą produktų, kurie veiksmingai stiprina imuninę sistemą.

Citrusiniai vaisiai. Dauguma žmonių jau įprato peršalę vartoti vitaminą C – jis stiprina imuninę sistemą, didina baltųjų kraujo kūnelių gamybą. O tai – kovos su infekcijomis pagrindas. Populiariausi citrusiniai vaisiai: greipfrutai, apelsinai, mandarinai, žaliosios citrinos. Mūsų organizmas vitamino C negamina ir nekaupia, tad norint palaikyti optimalią sveikatą, šito vitamino reikia gauti kasdien. Vitamino C yra beveik visuose citrusiniuose vaisiuose. Kadangi jų įvairovė nemaža, nebus sunku įtraukti juos į savo kasdienį racioną.

##

##

Raudonos paprikos. Jei manote, kad daugiausiai vitamino C turi citrusiniai vaisiai – klystate. Pasirodo, raudonose paprikose vitamino C yra dvigubai daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Juose taip pat daug beta karoteno. Vitaminas C ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir padeda išsaugoti sveiką odą. Beta karotenas reikalingas optimaliai akių ir odos sveikatai.

(B. d.)

Related posts