I.: PRAKTINĖS ŽINIOS # RED.P.<6786> D.: APIE BERŽŲ SULOS GAMINIUS II # 2023-03-15

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

6786 

D.: APIE BERŽŲ SULOS GAMINIUS II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-03-15

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

KĄ IŠ SULOS PASIGAMINTI II

Rauginta sula su serbentų šakelėmis

Reikės: 2 l beržų sulos, 10 vnt. razinų, 2 juodųjų serbentų šakelių.

Gaminimas: gaminkite taip pat, kaip ir pirmąją sulą, tik dar papildomai įdėkite serbentų šakelių – jos suteikia gėrimui specifinio skonio. Ši sula kiek skiriasi nuo ankstesnės, nes turi juodųjų serbentų aromato. Perkošę sulą laikykite šaltai.

Sulos gira

Reikės: 5 l beržų sulos, 100 g ruginės duonos, 100 g medaus.

Gaminimas: suloje ištirpinkite medų ir sudėkite duoną. Rauginkite 5 paras, po to perkoškite. Pagal originalų receptą, po 2 parų rauginimo reikia įmesti ąžuolo žievės. Sulos gira bus salstelėjusi ir gelsvos spalvos. Nuo įprastos giros ji tikrai skirsis.

Kisielius „Sula“

Reikės: 2 l beržo ar klevo sulos, 2-3 šaukštų medaus, 2 šaukštų bulvių krakmolo, tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės, burokėlių rūgštymo spalvai.

Gaminimas: sulą užvirkite, sudėkite medų ir krakmolą, išmaišytą šaltoje suloje, ir vėl viską užvirinkite. Įdėkite prieskonis (citrinos ar apelsino žieelės), įpilkite burokėlių rūgštymo ir išmaišykite.

SKANAUS!

##

(B. d.)

Related posts