I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
(RED.P.)
6786
D.: APIE BERŽŲ SULOS GAMINIUS II
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2023-03-15
Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS
KĄ IŠ SULOS PASIGAMINTI II
Rauginta sula su serbentų šakelėmis
Reikės: 2 l beržų sulos, 10 vnt. razinų, 2 juodųjų serbentų šakelių.
Gaminimas: gaminkite taip pat, kaip ir pirmąją sulą, tik dar papildomai įdėkite serbentų šakelių – jos suteikia gėrimui specifinio skonio. Ši sula kiek skiriasi nuo ankstesnės, nes turi juodųjų serbentų aromato. Perkošę sulą laikykite šaltai.
Sulos gira
Reikės: 5 l beržų sulos, 100 g ruginės duonos, 100 g medaus.
Gaminimas: suloje ištirpinkite medų ir sudėkite duoną. Rauginkite 5 paras, po to perkoškite. Pagal originalų receptą, po 2 parų rauginimo reikia įmesti ąžuolo žievės. Sulos gira bus salstelėjusi ir gelsvos spalvos. Nuo įprastos giros ji tikrai skirsis.
Kisielius „Sula“
Reikės: 2 l beržo ar klevo sulos, 2-3 šaukštų medaus, 2 šaukštų bulvių krakmolo, tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės, burokėlių rūgštymo spalvai.
Gaminimas: sulą užvirkite, sudėkite medų ir krakmolą, išmaišytą šaltoje suloje, ir vėl viską užvirinkite. Įdėkite prieskonis (citrinos ar apelsino žieelės), įpilkite burokėlių rūgštymo ir išmaišykite.
SKANAUS!
##
(B. d.)