I.: SVEIKATA/PRAKTINĖS ŽINIOS # D.: APIE DRUSKOS PERTEKLIAUS ŽALĄ MŪSŲ ORGANIZMUI  II # RED.P.<9499> 2024-02-16

I.: SVEIKATA/PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

9499

D.: APIE DRUSKOS PERTEKLIAUS ŽALĄ MŪSŲ ORGANIZMUI 

II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2024-02-16

Šaltinis: 2024 METŲ KALENDORIUS

Druskos pertekliaus žala mūsų organizmui

II

Druskos pertekliaus žala mūsų organizmui:

didina nervų sistemos dirglumą;

gali būti pirminės arterinės hipertenzijos priežastis;

gausus druskos vartojimas atima iš mūsų organizmo energiją;

skatina kalcio šalinimą iš organizmo;

gali būti insulto priežastimi;

kenkia virškinimo trakto gleivinei;

padažnėja epilepsijos priepuoliai;

kenkia inkstams, šlapimo pūslei, kraujagyslėms;

lėtina medžiagų apykaitą, dėl to auga svoris;

druskos perteklius varo prakaitą, todėl padaugėja peršalimo ligų;

didina riziką susirgti skrandžio vėžiu;

sukelia kaulų retėjimo ligas;

širdies raumuo labai jautriai reaguoja į natrio ir kalio pusiausvyrą kraujyje, druska suardo tą pusiausvyrą. Pagausėjus natrio, širdies raumuo pradeda dažniau susitraukti, pakyla kraujospūdis.

Atprasti nuo nesaikingo druskos vartojimo nesunku – jau po dviejų savaičių skonio receptoriai atsikuria ir galime jausti tikrąjį maisto skonį.

Geri druskos pakaitalai – džiovinti jūros kopūstai, česnakai, svogūnai, krienai, ridikai, petražolės, krapai, spanguolės, granatų, apelsinų sultys, kai kurios žolės.

Išmokime skaityti įsigijamų jau pagamintų produktų etiketes. Ne visada druska yra vadinama druska. Maistinėje sudėtyje ji gali būti įvardyta kaip sodos bikarbonatas, monosodos gliutamatas, sodos fosfatas, sodos karbonatas ir sodos benzoatas.

##

## 

SVEIKATOS!

Related posts