I. PRAKTINĖS ŽINIOS # D.: APIE DILGĖLIŲ IR RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ I # RED.P.<9852> 2024-03-30

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

9852

D.: APIE DILGĖLIŲ IR RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ

I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2024-03-30

Šaltinis: 2024 METŲ KALENDORIUS

Apie dilgėlių ir rūgštynių sriubą su varnalėša ir putpelių kiaušiniais

I

Reikės: 2 morkų; 10 bulvių; 1 varnalėšos šaknies; 1 nedidelio svogūno; 50-100 g rūkytos šoninės; po 100 g jaunų dilgėlių ir rūgštynių; 10 putpelių kiaušinių, virtų 1 minutę; druskos, prieskonių (lauro lapo, kelių kadagio uogų) pagal skonį; 100 g grietinės.

Gaminimas: užkaiskite vandenį, paruoškite morkas ir bulves, varnalėšos šaknį, sudėkite virti. Keptuvėje pakepinkite svogūną ir rūkytą šoninę, sudėkite virti į sriubą. Nuplaukite ir supjaustykite dilgėles bei rūgštynes, sudėkite virti į sriubą. Pagardinkite prieskoniais ir druska, sudėkite nuluptus ir per pusę perpjautus putpelių kiaušinius. Patiekite su grietine.

##

##

Related posts