I.: SVEIKATA/PRAKTINĖS ŽINIOS # D.:APIE PAGALBĄ SKRANDŽIUI # RED.P.<10095> 2024-04-27

I.: SVEIKATA/PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

10095

D.: APIE PAGALBĄ SKRANDŽIUI

I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2024-04-27

Šaltinis: INTERNETAS

Pagalba skrandžiui

I

Nereguliari mityba, nekokybiškas, perdirbtas ir konservantais užterštas maistas, nuolatinė įtampa ir stresas – vieni didžiausių gero virškinimo priešų. Skrandžiu turite rūpintis patys.

Laikyti režimo. Jei turite problemų su skrandžiu, teks peržiūrėti kasdienius įpročius ir pereiti prie griežtesnio režimo. Dažniausiai skrandžio veikla sutrinka vien dėl chaotiško gyvenimo būdo, kai vieną dieną valgoma tada, kai spėjama, o kitą dieną nelieka laiko net užkąsti. Taigi sutrikus normaliai skrandžio veiklai vis dėlto teks rasti laiko kasdien pavalgyti panašiu metu. Prie stalo geriausia sėsti tris kartus per dieną tomis pačiomis valandomis. Be to, naudinga ne tik valgyti tam tikru metu, bet ir sureguliuoti miego režimą. Gero virškinimo nesitikėkite, jeigu einate miegoti vidurnaktį. Tai skrandžiui nepatinka. Geriausia eiti miegoti iki 23 val. ir keltis anksčiau.

Neužkandžiauti. Tai itin netikęs įprotis. Skrandis gali sustreikuoti vien dėl to, kad visą dieną be paliovos kažką dedate į burną. Organizmas tiesiog nespėja atsigauti nuo maisto, yra perkraunamas, todėl tarp valgymų būtina daryti bent 3 val. pertraukas.

Kai kils noras griebti sausainį ar traškutį, eikite geriau pasivaikščioti ar giliai pakvėpuokite – nukreipsite mintis į šalį ir noras valgyti tikrai sumažės.

##

## 

Related posts