I. PRAKTINĖS ŽINIOS
JONO PAULAUSKO
1018
D.: APIE DRUSKA PABARSTOMUS AGURKUS
JONAS PAULAUSKAS
2024-05-14
ŠALTINIS: INTERNETO ERDVĖ (MINDAUGAS BRUŽAS)
Kodėl virtuvės šefai prieš pjaustydami agurką įtrina jį druska: įdomus triukas, kuris pravers visiems
##
Senos kulinarinės gudrybės – agurkų įtrynimas druska, kuris iki šių dienų aktualus ir tarp patyrusių šefų, ir kulinarų mėgėjų. Yra keletas priežasčių, kodėl prieš pjaustant agurką jis įtrinamas druska.
DRĖGMĖS PERTEKLIUS
Agurkuose yra daug vandens. Įtrynus druska pašalinsite drėgmės perteklių, o daržovės taps traškesnės ir mažiau skystos.
KONSERVANTAS
Druska yra natūralus konservantas, lėtinantis skilimo procesus, įskaitant bakterijų aktyvumą ir oksidaciją. Tokie agurkai ilgiau išlaiko savo šviežumą ir patrauklią išvaizdą.
PAŠALINA KARTUMĄ NUO AGURKŲ
Glikozido cucurbitacino perteklius lemia, kad skonyje vyrauja kartumas. Tai būdinga daugeliui moliūgų šeimos augalų vaisių. Agurkai prieš naudojimą įtrinami druska, kol atsiranda putos. Tai signalizuoja, kad glikozido cucurbitacino perteklius suyra. .
##