I. PRAKTINĖS ŽINIOS # D.:APIE DRUSKA PABARSTOMUS AGURKUS # JONO PAULAUSKO P.<1018> 2024-05-14

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

 

1018

D.: APIE DRUSKA PABARSTOMUS AGURKUS

 JONAS PAULAUSKAS

2024-05-14

ŠALTINIS: INTERNETO ERDVĖ (MINDAUGAS BRUŽAS)

Kodėl virtuvės šefai prieš pjaustydami agurką įtrina jį druska: įdomus triukas, kuris pravers visiems

##

Senos kulinarinės gudrybės – agurkų įtrynimas druska, kuris iki šių dienų aktualus ir tarp patyrusių šefų, ir kulinarų mėgėjų. Yra keletas priežasčių, kodėl prieš pjaustant agurką jis įtrinamas druska.

DRĖGMĖS PERTEKLIUS

Agurkuose yra daug vandens. Įtrynus druska pašalinsite drėgmės perteklių, o daržovės taps traškesnės ir mažiau skystos.

KONSERVANTAS

Druska yra natūralus konservantas, lėtinantis skilimo procesus, įskaitant bakterijų aktyvumą ir oksidaciją. Tokie agurkai ilgiau išlaiko savo šviežumą ir patrauklią išvaizdą.

PAŠALINA KARTUMĄ NUO AGURKŲ

Glikozido cucurbitacino perteklius lemia, kad skonyje vyrauja kartumas. Tai būdinga daugeliui moliūgų šeimos augalų vaisių. Agurkai prieš naudojimą įtrinami druska, kol atsiranda putos. Tai signalizuoja, kad glikozido cucurbitacino perteklius suyra. .

##

##

SKANAUS! 

Related posts