I.PRAKTINĖS ŽINIOS # D.:APIE ŽOLELIŲ DŽIOVINIMĄ I # RED.P.<10440> 2024-06-06

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

10440

D.:APIE ŽOLELIŲ DŽIOVINIMĄ

I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2024-06-06

Šaltinis: 2024 METŲ KALENDORIUS

##  

KAIP DŽIOVINTI POPULIARIAUSIAS ŽOLELES

I

Ramunėlės. Ramunėles geriausia džiovinti maisto džiovyklėje. Iš anksto įkaitinkite džiovyklę iki 35-46⁰ C temperatūros. Sudėkite žiedus vienu sluoksniu ant džiovyklės padėklų. Priklausomai nuo naudojamos temperatūros džiovyklės tipo, žiedų džiovinimas gali užtrukti 1-4 valandas. Ramunėles taip pat galima džiovinti orkaitėje žemiausioje temperatūroje.. Išdėliokite žiedus vienu sluoksniu ir džiovinkite per naktį.

Čiobreliai. Tradiciškai čiobreliai džiovinami juos kabinant. Paimkite stiebus ir surišite į ryšulėlius. Surištus ryšulius pakabinkite ten, kur temperatūra yra ne žemesnė nei 10⁰ C, o drėgmė nedidelė. Stiebai gali džiūti savaitę ir daugiau. Taip pat galima čiobrelius išdėlioti ant pergamentu padengto pakloto. Paklotą reikėtų patiesti šiltoje patalpoje, kurioje mažai drėgės ir nėra tiesioginių saulės spindulių. Kas 12 valandų lapus apverskite arba pakratykite, kad džiūtų iš visų pusių.

Medetkos. Suriškite medetkų kotelius į puokštę ir pakabinkite ją namo pavėsyje. Palaukite 2-4 savaites, kol medetkos visiškai išdžius. Svarbiausia – nekabinkite jų ant tiesioginių saulės spindulių ir venkite drėgmės.

##

## 

Related posts