I.PRAKTINĖS ŽINIOS # D.:SKONIŲ SINFONIJA ANT ŠVENTINIO STALO II # RED.P.<12198> 2024-12-27

I.PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

(RED.P.)

12198

D.:SKONIŲ SINFONIJA ANT ŠVENTINIO STALO 

II

  

Temą paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS

Šaltinis: 2024 metų kalendorius 

2024 – 12 -27

Kepta plek6n4

Kepta plekšnė su špinatais, alyvuogėmis ir pomidorais

Reikės: 2 ančiuvių filė, 4 plekšnių filė be odelių (po 200 g), 800 g konservuotų slyvinių pomidorų, 150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, saujos šviežių bazilikų, 4 rozmarinų šakelių, 3 didelių saujų špinatų, 3 skiltelių česnako, druskos ir maltų pipirų pagal skonį, alyvuogių aliejaus.

Gaminimas: kepimo indą su trupučiu alyvuogių aliejaus dėkite ant vidutinio karštumo viryklės, įkaitinkite ir pakepinkite pjaustytus česnakus, kad suminkštėtų. Prieš jiems pakeičiant spalvą supilkite vyną ir minutę pavirkite. Tada sudėkite pomidorus ir juos paspaudykite šaukštu. Sumažinkite kaitrą ir viską troškinkite, kol bus ruošiama žuvis. Smulkiai sukapokite ar sumalkite alyvuoges, bazilikus ir ančiuvių filė, paskui įpilkite tiek alyvuogių aliejaus, kad išeitų tepama tyrė. Tyrę padalykite į 4 dalis ir ja aptepkite pipirais įtrintu plekšnių gabaliukus. Pradėdami nuo uodegų krašto, plekšnių filė suvyniokite ir perverkite nusmailintomis rozmarinų šakelėmis. Į pasiruoštą pomidorų padažą įberkite prieskonių, išmaišykite ir vieną prie kito sudėliokite plekšnių suktinukus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200⁰ C temperatūros. Iškeptą žuvį išdėliokite į pašildytas lėkštes, o į padažą sudėkite špinatus ir dar minutę pakaitinkite. Gautu padažu apliekite žuvų suktinukus.

SKANAUS!

## 

## 

Related posts