Portalas www.dirst.lt: apie malonų poilsį prie Vievio ežero

Romualdas Černeckis 

Portalas www.dirst.lt: apie malonų poilsį prie Vievio ežero 

 

 

Ši permaininga vasara jau nepagailėjo nei giedrų dienų, nei saulės spindulių, nei karščio, nei šilto vandens upėse bei ežeruose. Dabar tvyranti tvankuma ir beveik 30° C siekianti kaitra priverčia daugelį ieškoti paunksmių bei vandens telkinių. Antai liepos 28 d. į Vievio vaikų dienos centras saviškiams organizavo išvyką į miesto pliažą, kur mažieji aktyviai naudosi versmės teikiamais malonumais, ant kranto įrengtais sporto įrenginiais, žaidė tinklinį bei kitaip pramogavo. Tarp jų buvo ir vasarišką čiurliuką besinešusios, jį rūpestingai beprižiūrėjusios Daniela ir Tija.

Suprantama, kiekvienas pasirenka jam priimtiną poilsio vietą. Bet mėgstantiems pabūti vieniems arba artimųjų, draugų rate, o ne žmonių kamšalynėje, geidžiantiems pakeliauti pėsčiomis ar dviračiais vertėtų praleisti laisvalaikį prie Vievio ežero, kur galima pasigrožėti puikiu landšaftu, pasidžiaugti paunksmėmis, pasideginti bei pasimaudyti palyginus švariame vandenyje.

Ten įrengtos dvi poilsiavietės. Viena – netoli miesto centro, kurioje yra persirengimo kabinos, tinklinio aikštelė, sporto įrenginiai, o kita, taip pat žmonių jau pamėgta, – prie Pylimų gyvenvietės. Abejose pastatyti suoliukai bei šiukšliadėžės.

Nuotraukos: 

****

Related posts