Nepailstamai jaunatviški senjorai kelininkai –šaunioje talkoje…

Humoro  skyrelio vedėjas kelininkas Jonas Paulauskas 

Nepailstamai jaunatviški senjorai kelininkai –šaunioje talkoje…

Balandžio 26 – ją automagistralėje Vilnius – Kaunas, kelių sankryžoje į Jonavą bei į Aukštadvarį įrengtoje Mijaugonių poilsio aikštelėje, nepailstami senjorai kelininkai organizavo šaunią talką.

Pasitiko ir pasveikino talkininkus

Per pusšimtį iš įvairių Lietuvos kampelių (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus, Šiaulių, Marijampolės, Utenos, kitur) susirinkusių kelininkų senjorų pasitiko klubo prezidentas Antanas Žlibinas, šios organizacijos tarybos narys, nusipelnęs darbuotojas Juozas Stepankevičius, veteranus technika, transportu, darbo įrankiais ir kitkuo šefuojančios valstybinės įmonės „Kelių priežiūra“ atstovas Romas Paulauskas.

„Malonu matyti jus, jaunatviškai žvalius senjorus, vėl atvykusius čia tvarkyti kažkada savo rankomis tiestų kelių aplinką, medelius, tuo pačiu ir pabendrauti, prisiminti kartu praleistus darbymečio laikus statant ir prižiūrint Lietuvos kelius“, – šitaip jie pasveikino klubo narius.

Paplušėjo

Dar 2000 metais įkurto respublikinio veteranų klubo „Kelininkas“ nariai, įgyvendindami organizacijos tarybos patvirtintus atitinkamus veiklos planus, pastoviai susitinka įvairiuose renginiuose, aplinkos švarinimo akcijose. Tuomet senjorai apžiūri naujus tiesiamus ar jau eksploatuojamus šalies kelius, tiltus, tvarko pakeles, sodina medelius.

Ir aukščiau minėtą vėjuotą pavasario dieną jie susirinko Mijaugonių apsaugos zonoje įrengtoje keleivių poilsio aikštelėje, kur aptvarkė prieš keletą metų ten savo rankomis pasodintą ąžuolų giraitę, pušaites ir vaisinių medelių sodą. Retkarčiais praplaukiantys juodi debesys su lietaus lašais ir atšiauriu vėju neišgąsdino žvitrių pagyvenusių talkininkų. Jie dirbo linksmai, žvaliai klegėdami ir vienas kitam padėdami.

Surengė linksmas pabaigtuves

Užbaigę visus darbus savo pasirinktose teritorijose, veteranai vėl susirinko į poilsio aikštelę, kur prasidėjo neįprastas anai vietai triukšmingas sujudimas: skambėjo dainos, virkavo armonika, aidėjo linksmas juokas. Ten surengę puikią pabaigtuvių gegužinę ir jaunatviškai pasilinksminę, veteranai kelininkai išsiskirstė.

Taip atrodė klubo „Kelininkas“ surengta tradicinė pavasario talka skirta savo rankomis pasodintų medelių sutvarkymui, aplinkos atnaujinimui. Labiau tai buvo panašu į pasilinksminimą gamtoje nei į akciją „Darom“.

Keliauninkams akmenyje iškalti žodžiai teprimena…

„Prie judriausios mūsų krašto magistralės, pusiaukelėje tarp Lietuvos sostinės Vilniaus ir Kauno, kelių sankryžoje į Jonavą ir į Aukštadvarį, ant aukštos kalvos pakilusiam keliauninkui pilkame pakelės akmenyje iškalti žodžiai teprimena garbingą kelininko profesiją pasirinkusius žmones, jų darbus, svajones ir lūkesčius. Jauna kelininkų veteranų pasodinta ąžuolų giraitė teošia jų jaunystę, žmogaus prigimtyje įskiepytą amžino tolumos ilgesio dainą…“, – įrašyta pilkame akmenyje Mijaugonių poilsio aikštelėje.

Nuotraukos:  

Related posts