Šįkart Naujuosius metus sutikome Latvijoje

Romualdas Černeckis 

Šįkart Naujuosius metus sutikome Latvijoje 

Man ir sūnui Tomui patinka sutikti Naujuosius metus kitose šalyse. Pernai, pavyzdžiui, atėjusius 2018 – sius atšventėme Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

Šįkart ta proga susiruošėme į Latviją. Kadangi mūsų turistų grupė nebuvo skaitlinga, tai UAB KELIONIŲ LAIKAS ją apjungė su kita, vykusia ta pačia kryptimi, o visų keliautojų interesus suderino.

Taigi 2018 m. gruodžio 31 d. ankstyvą rytą į kaimyninę šalį išvykome 36 žmonės. Vairuotojai paėmė ekskursantus iš Vilniaus, Vievio bei Kauno.

Pirmąją dieną apsilankėme Gaujos nacionaliniame parke. Ten pageidavusieji išbandė Siguldos rogučių ir bobslėjaus trasą, vykdami keltuvu per Gaujos upę pasigrožėjo puikia gamtos panorama, susipažino su Gūtmanio ola ir t.t. Po to visi Krimuldos dvare degustavome keturių rūšių vyną.

Pasivaišinę nuvažavome į vieną iš Jūrmalos viešbučių. Ten ir apsistojome. Vėlai vakare gi susiruošėme į Rygą, kur Dauguvos upės krantinėje sutikome Naujuosius metus: pasiklausėme šventinio koncerto, pasigrožėjome įvairiaspalviais fejerverkais, kas be ko, su šalia stovėjusiais latviais išgėrėme po taurę šampano. Po vidurnakčio grįžome į Jūrmalą.

2019 – ųjų metų sausio pirmą  dieną po pusryčių abudu su sūnumi pasimaudėme viešbučio baseine. Patiko! Vidurdienį didžioji dalis grupės išvažiavo pasidairyti po Rygos senamiestį, o mes su Tomu bei dar keliais turistais likome Jūrmalos ʺLivuʺ vandens parke, kur pasinaudojome visais vandens teikiamais malonumais.

Vakarop pasukome namų link. Mudu džiaugėmės, kad išvykoje pavyko įgyvendinti tuos tikslus, kurių siekėme.

Nuotraukos:  

 

 

 

 

 

Related posts