KULTŪRA, TRADICIJOS / KŪRYBA: VIEVIEČIAI – TRAKŲ KARALIŠKOJO TEATRO SCENOJE # 2020 – 07 – 11

KULTŪRA, TRADICIJOS / KŪRYBA

 

NIJOLĖ ANSKAITIENĖ

2020 – 07 – 11

Šaltinis: www.trakuzeme.lt

VIEVIEČIAI – TRAKŲ

KARALIŠKOJO TEATRO SCENOJE

Trakų r. internetiniame dienraštyje www.trakuzeme.lt su malonumu perskaičiau 2020 – 06 – 30 publikuotą Alfonso Končiaus straipsnį “Nauji veidai po Karališkojo teatro vėliava”. Autorius jame rašė, kad prieš Jonines, birželio 20 d., Trakų karališkųjų rūmų teatras pristatė naują Aleksandro Fromo Gužučio spektaklį “Gudri našlė”, kurį pastatė jauna talentinga režisierė Justina Bendinskytė. Trakiškių nuomone, sumanymas pavyko.

Spektaklyje vaidino ir du vieviečiai. Štai taip jų darbą scenoje įvertino internetinis dienraštis www.trakuzeme.lt:

Antanas Anskaitis – Barsukovas. Apie jį galima kalbėti daug ir užsidegančiai, nes neabejotinai tai jau turinti scenos patirtį žmogus. Jo išvaizda, laikysena beveik visiškai atitinka vaidmens keliamus uždavinius. Gebėjimas scenoje matyti, girdėti partnerius, nebijoti šaržuoti savo vaidmenį, o atskirais atvejais ir čia pat improvizuoti, demonstruoja neabejotiną šio žmogaus talentą, kurią scenos žmonės paprastai vadina „Dievo dovana“. Ir net tos atskiros scenos, kurių aktoriui iki galo nepavyko įvaldyti, nepaneigia šio požiūrio. Režisierės sprendimas šį vaidmenį įvilkti į gerokai per ankštą rūbą bei apmauti veltiniais, suteikia jam papildomą koloritą, kuris išskiria šį vaidmenį ir padeda Antanui scenoje. Telieka prašyti likimo, kad juo dažniau ir kuo įspūdingesniuose darbuose išvystumėm šį aktorių scenoje”.

“Eligijus Ramanauskas – Bitė. Jaunas, jau vien savo augumu išsiskiriantis iš kitų personažų. Išgirdęs, kad šis asmuo tik ketvirtą kartą savo gyvenime išdrįso stoti prieš žiūrovą ir kad tai tik antras jo vaidmuo, negali nesižavėti. Aiškiai ryškiai auganti ir ateityje, jei ir toliau taip noriai eis į sceną, įtemptai dirbs, scenos asmenybė. Aktorius, kurio laukia puiki ateitis. Norisi palinkėti tik sėkmės šiam jaunam žmogui”.

Premjerą žiūrėjau ir aš. Patiko. Ateityje ir Antanui, ir Eligijui nuoširdžiai linkiu didžiulės sėkmės scenoje.

Nuotraukos:

 

Režisierė Justina Bendinskytė

Scenoje Antanas Anskaitis

Iš kairės: Antanas Anskaitis ir Vytautas Mikalauskas

Iš kairės: Vytautas Mikalauskas ir Eligijus Ramanauskas

Po premjeros

Related posts