BŪTIS: SVEIKATA # ANDRIAUS ŠIMKAUS PUSLAPIS <9/69> DI0RST: NATŪRALUS VAISTAS! # 2021 – 01 – 10

BŪTIS: SVEIKATA

ANDRIAUS ŠIMKAUS

9 / 69

DIRST: NATŪRALUS VAISTAS!

 

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt

2021 – 01 – 10

,,Sveikata – išminčių honoraras“

Ž. Beranžė

,,Jei nebėgioji, kol sveikas, teks pabėgioti, kai susirgsi“

Horacijus

Sveiki.

Grybavimo ypatumai žiemą!

Mano broliai Žemaitijoje, gimtojo Biržuvėnų kaimo aplinkiniuose miškuose, praėjusį savaitgalį grybavo…

Kaip beskambėtų keistai, bet, anot jų, grybauti žiemą įmanoma.

Jeigu rimtai, tai jie ieškojo nuo seno ypač tolimojoje Rusijoje ir Sibire gerai žinomo juodo beržo grybo (lot. Inonotus obliquus ), dar vadinamo čaga (rus. чага), kuris pasižymi ypatingomis savybėmis ir yra vadinamas medicininių grybų karaliumi. Juo nuo seno gydomos įvairios ligos, stiprinamas imunitetas.

Laimikis: kairėje – 2,5kg, dešinėje – 1,5kg

Šie grybai numatyti kitų metų derliui

##

Plačiau apie čagą – juodąjį beržo grybą

,,Juodasis beržo grybas – tai ant beržo kamieno augantis grybas. Jis dažnai painiojamas su visai kitu grybu – beržiniu pintenių (lot. Piptoporus betulinus). Juodasis beržo grybas būtent taip buvo pavadintas greičiausiai todėl, kad jis yra kietas ir juodas kaip smala.(…)

Kaip vartoti čagą?

Čagos grybas nuimamas nuo medžio ir supjaustomas 5–6 cm skersmens gabalais. Supjaustytas juodasis beržo grybas išdžiovinamas (didžiausia galima temperatūra 50–60) ir laikomas sausoje ir tamsioje vietoje. Taip sudžiovintas čagos grybas išsilaiko iki 3 metų. Nors juodasis beržo grybas renkamas nuo medžių ištisus metus, tačiau senovės išminčiai tikėjo, kad naudingiausias yra pavasarį surinktas grybas. Reikia rinktis didesnius juoduosius beržo grybus, kurie auga ant gyvų medžių. Be to, nuo seno manyta, kad čagą nuo medžio kamieno buvo galima atskirti tik mediniu įrankiu.

Sudžiovintus čagos gabalus užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 4–5 valandoms. Po to susmulkiname ir užpilame 50 °C vandeniu santykiu 1:5. Gautas užpilas paliekamas stovėti 2 dienas ir nupilamas. Papildomam naviko gydymui ir siekiant pagerinti savijautą, rekomenduojama per 3–4 dienas po gurkšnį išgerti 3 stiklines tokio gėrimo. Tada ruošiamas naujas užpilas. Jei patys negalite jo pasigaminti, nenusiminkite. Dabar prekyboje jau galite rasti čagos miltelių ir net pagamintų eliksyrų ar antpilų’’.                                                                                                                                                                                                                                                                                      ŠALTINIS

,,Pasak medikų ir liaudies medicinos žinovų, beržų grybų preparatai stiprina imuninę sistemą, mažina kraujospūdį ir gliukozės kiekį kraujyje, gydo uždegimines ligas. Beržų grybų preparatais patariama gydyti skrandžio ir žarnyno ligas, valyti organizmą, gerinti kraują. Jau XIX amžiuje tiek gydytojai, tiek liaudies medicinos žinovai beržų grybų preparatais patardavo gydyti onkologines ligas. Manoma, kad šie preparatai stabdo vėžinių ląstelių dauginimąsi ir neleidžia vystytis metastazėmis, malšina skausmą ir gerina onkologinių ligonių savijautą. Sveikiems žmonėms beržų grybų preparatų patariama vartoti kaip organizmą ir imunitetą stiprinančių bei nuo įvairių ligų saugančių vaistų”.

   ŠALTINIS

P. S. Šiuo metu, kai sveikatos sistema darosi sunkiai prieinama, manau, tikrai verta domėtis Kūrėjo duotomis gydomosiomis augalų savybėmis…  

Geros visiems sveikatos,

Andrius   

Related posts