I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <64> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „GNIUŽDYMAS“ IX DALIS AKIRA – ERLADA # 2022-04-21

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

64

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-04-21

 GNIUŽDYMAS IX DALIS

AKIRA – ERLADA

Erlada papasakojo, kad jos veikla po priedanga Japonijos slaptojoje tarnyboje klostėsi gerai. Ištisus trejus metus ji gaudavo Pirmtakams reikalingos informacijos.

Tačiau 2007 metų pavasarį nutiko nenumatytas dalykas, Erlada padarė klaidą. Kaip tai bus įvertinta Pirmtakų Planetoje,- štai kas dar ją neramino.

Susiklostė taip, kad jai reikalingoji informacija buvo kitame tos slaptosios tarnybos padalinyje. Šios gi informacijos stoka (trūkstamoji grandis) išardydavo visą grandinę tų žinių, kurias operatyvinė Amazonė Erlada sistemino ištisus metus. Ji žinojo instrukciją: draugauk, bendrauk, bet niekuo nepasitikėk. Niekuo!

Tačiau juk toli gražu ne visada pavyksta vienai kalnus nuversti…

Ir štai šį kartą Erlada pažeidė instrukciją. Paprašė savo draugės, kuri kaip tik tarnavo tame padaliny, padaryti jai kopiją. Tačiau ši draugė (o juk buvo draugauta net trejus metus, o moteriška draugystė Japonijoje itin vertinama) išdavė Akiros (šiuo vardu operatyvinė Amazonė Erlada vykdė veiklą po priedanga) prašymą. Ir greit pas Akirą atėjo…

Erlada nuolatos prie savęs turėjo legendos dokumentus – kai kurių kitų šalių pilietės asmens dokumentus. Akira – Erlada nebijodavo juos prie savęs turėti, nes, tarnaudama Japonijos žvalgyboje ji bet kada galėtų pagrįsti jų reikalingumą („legenda legendoje“). Tačiau dabar, itin staigiai pasikeitusioje situacijoje, šių dokumentų buvimas taptų Akirai-Erladai mirties nuosprendžiu. Todėl operatyvinė Amazonė Erlada negalėjo leisti, kad ją apieškotų.

Ji keliais netikėtais smūgiais neutralizavo įsiveržusius į jos kabinetą seklius ir greit paliko tarnybos pastatą, pasinaudodama svetimu automobiliu.

Pavažiavusi keletą kilometrų plentu, ji tyčia kliudė kitą automobilį. Tačiau kliudė taip, kad nebūtų matomų pažeidimų. Po to žaibiškai išmetė tokiu būdu užvaldytos mašinos vairuotoją, šoko prie vairo, neutralizavo navigaciją ir pasiutusiu greičiu nulėkė dar apie dvidešimt kilometrų. Tada miško keliuku įvažiavo į tankmę, ir sudegino automobilį.

Truputį (pradžiai užteks) pakeitusi išvaizdą, Erlada pratęsė kelionę autobusu, o paskui ir traukiniu. Jau kaip kitos šalies pilietė.

Su tais pačiais dokumentais ji atvyko ir į kitą šalį. Toliau jūs žinote.

(B.d.)

 

Related posts