I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <65> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „GNIUŽDYMAS“ X DALIS SVEIKA, NEŽINOMA PLANETA! # 2022-04-21

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

65

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-04-21

 GNIUŽDYMAS X DALIS

SVEIKA, NEŽINOMA PLANETA!

Pasigirdo signalinių raketų salvės. Tokiu būdu erdvėlaivis pasveikino planetą, į kurią leidosi. Būtent, leidosi, kadangi Pirmtakų Planetoje yra erdvėlaivių stočių, tad kapsulių čia nereikia. Erdvėlaivis nusileis į planetos paviršių.

Žemėje, kurios gyventojai (kaip jie patys mano) yra „vieninteliai Visatoje“, erdvėlaiviams nusileisti sąlygų nėra. Žemiečių mokslui iki erdvėlaivių sukūrimo dar labai toli, o kitų (nežemiškų) civilizacijų žemiečiams „oficialiai nėra“. Tad Pirmtakų erdvėlaiviai, atsidūrę šalia Žemės, pakimba ore 10- 15 kilometrų aukštyje, o susisiekimui su pačia Žeme yra naudojamos kapsulės.

Ala puolė rinkti savo daiktus, t.y žiemiškus rūbus, kuriuos vilkėjo, kai lengvabūdiškai įšoko į erdvėlaivio kapsulę. Juk Žemėje sausio mėnuo!

Tuo tarpu Pirmtakų Planetoje, kurią šildo dvi „saulutės“, žiemos iš viso niekad nebūna. Joje,, kaip pasakojo Erlada, amžina vasara. Oro temperatūra Pirmtakų Planetoje beveik niekad nebūna žemesnė kaip 15 Celsijaus laipsnių.

Jos keturios išėjo iš nusileidusio erdvėlaivio. Ala, vilkėdama savo puskailinius, atrodė kiek neįprastai.

Nusileidusį ervėlaivį kaipmat apsupo Amazonės su ietimis ir lazpistais. Tokia tvarka.

Prie Amazonės Erlados priėjo OMM viršininkė, Amazonė Linara. Apkabino ir kažką jai pasakė.

Ala, aišku, nesuprato, apie ką buvo kalbama. Tačiau iš Erlados veido išraiškos suvokė, jog viskas gerai.

„O kas tai?“ – paklausė Linara Erlados, linktelėdama į Alą. Erlada kažką paaiškino jai.

Netrukus prie Alos priėjo Amazonė, stovėjusi greta OMM viršininkės, ir gryna rusų kalba paklausė: „Panele, kas tu? Ir kodėl tu čia?“

Vaiknamio patirtis, sunki vaikystė išmokė Alą nebūti lėta, o juolab baikščia. Ir ji nemikčiodama, žvelgdama Amazonei tiesiai į akis, pakartojo tą legendą, dėl kurios sutarė su Erlada dar erdvėlaivyje: jas,neva, vijosi, jos bėgo nuo persekiotojų, laiku nusileido kapsulė, persekiotojai buvo jau visai šalia, ir ji neturėjo pasirinkimo.

Amazonė garsiai išvertė Alos žodžius. Visos ėmė ploti Alai.

O Linara, priėjusi prie atvykėlės, apkabino ją.

(B.d.)

 

Related posts