I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1307> DIRST: APIE POMĖGIO SVARBĄ  II # 2022-05-25

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1307

DIRST: APIE POMĖGIO SVARBĄ  II

2022 – 05- 25

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

KODĖL SVARBU TURĖTI POMĖGĮ  II

Pomėgis padeda susitelkti. Pomėgis gali padėti pagerinti gebėjimą susitelkti į tam tikras užduotis. Susitelkiant gaminami neuromediatoriai, kurie padeda išskirti susidomėjimo, susitelkimo ir entuziazmo hormonus.

Pomėgis padeda mažinti patiriamą stresą. Užsiimdamas mėgstama veikla žmogus išsikrauna, bent laikinai pamiršta nerimą keliančias darbo ar asmenines problemas. Pomėgis tampa tarsi ramybės oaze nuolat skubančiame gyvenime. Užsiimdami mėgstama veikla laisvu laiku galite pamiršti apie nesėkmes darbe ar pykčius su artimais žmonėmis. Taip pat pomėgiai, kuriuose reikia fizinės veiklos, teigiamai veikia laimės hormonų gamybą.

Pomėgis padeda atkurti vidinę pusiausvyrą. Jei nesijaučiate patenkinti savo darbu, dabartiniai santykiai ne visada suteikia pilnavertę laimę ar tiesiog jaučiatės pasimetęs gyvenime, pomėgio radimas ir reguliarus užsiėmimas mėgstama veikla gali padėti atkurti savo vidinę pusiausvyrą.

Pomėgiai sujungia žmones. Jūsų profesija ar gimtasis miestas gali tapti ryšio su kuo nors artimiau susipažinti pagrindu, tačiau daug didesnė tikimybė, kad greičiau bendrą kalbą rasite kalbėdami apie bendrus pomėgius. Taip pat su bendraminčiais galite susipažinti įvairiuose forumuose, kur kalbama apie pomėgius, specifinėse reikmenų parduotuvėse ar mokymo užsiėmimuose.

(B. d.) 

Related posts