I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1394> DIRST: KAIP PALAIKYTI TVIRTĄ KŪNĄ BE INTENSYVAUS SPORTO  II # 2022-06-11

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1394

DIRST: KAIP PALAIKYTI TVIRTĄ KŪNĄ BE INTENSYVAUS SPORTO  II

2022-06-11

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Kontroliuokite valgymo laiką

Laikas, kai valgote, yra ne mažiau svarbus nei maistas, kurį valgote. Maksimaliai padidinti raumenų formavimąsi ir riebalų deginimą galite pradėdami dieną sveikais pusryčiais. Juos suvalgyti turėtumėte per valandą nuo atsikėlimo. Vėliau kitus patiekalus turėtumėte valgyti ne didesniais nei 4-6 val. intervalais. Pasistenkite kiekvieno valgymo metu įtraukti liesų baltymų, sveikų riebalų, žemą glikemijos indeksą turinčių angliavandenių ir daug nekrakmolingų daržovių. Nevalgykite likus 3 val. iki miego, kad naktiniai cukraus kiekio kraujyje pokyčiai netrukdytų tinkamai pailsėti.

Pirmenybę teikite geram miegui

7-9 val. nepertraukiamo miego kiekvieną naktį padeda jūsų kūnui atsigauti ir atkurti jėgas. Miegant mažiau nei 7 val. ir tinkamai nepailsint atsiranda polinkis daugiau valgyti, o tai didina nereikalingų kalorijų, virstančių riebalais, kiekį. Griežta miego rutina (panašus gulimosi ir kėlimosi laikas, reikiamas kokybiško miego valandų skaičius) gali padėti rasti būdą kokybiškai pailsėti ir atsikelti pilniems energijos.

(B. d.)

Related posts