I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1461> DIRST: GYDOMASIS DRUSKOS POVEIKIS  III # 2022-06-23

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1461

DIRST: GYDOMASIS DRUSKOS POVEIKIS  III

2022 – 06 – 23

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Norint pagerinti kraujotaką bei paskatinti limfos tekėjimą, labai veiksmingas kūno masažas su jūros drusa ir keliais lašais alyvuogių aliejaus. Ši procedūra ypač tinkama po pirties: atsivėrus poroms geriau išsivalo gilesni odos sluoksniai bei pašalinamos negyvosios odos ląstelės.

Vonelės su jūros druska gelbsti nuo gausaus prakaitavimo. Smarkiai prakaituojančias pėdas kas vakarą 10-15 min. pamirkykite sūriame vandenyje (dvi saujos druskos, 10 l vandens). Gerai nušluostykite ir patepkite kremu su mentoliu ar pušų ekstraktu.

Jei norite, kad greičiau užgytų nedidelė žaizdelė ar išnyktų spuogai, įaugo nagas, pasiruoškite druskos vonelę – ji dezinfekuos ir nuslopins uždegimą.

Dėmesio: druskos vonios nepatartinos tiems, kurie serga tuberkulioze, širdies ir kraujagyslių ligomis, taip pat senyvo amžias žmonėms (reikėtų pasitarti su gydytoju).

Sunegalavę galite išbandyti natūralius preparatus su druska. Purškiklis su jūros vandeniu tinka ir slogos profilaktikai ar suslogavus – dezinfekuoja, palengvina kvėpavimą. Jei gausiai prakaituojate, galite išbandyti dezodorantus su natūraliais druskos kristalais; jie neleis atsirasti prakaito kvapui.

Related posts