I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <121> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XXVII DALIS NAUJAI PAŠAUKTOJI AMAZONĖ # 2022-07-02

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

121

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-07-02

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XXVII

NAUJAI PAŠAUKTOJI AMAZONĖ

2014-jų metų spalį naujai pašauktoji Pirmtakė Elza tapo Pirmtakų Amazone.

Ji ištvėrė visų treniruočių krūvį, puikiai mokėsi, laisvai bendravo Pirmtakų kalba, kuo puikiausiai nutuokė apie Pirmtakų Civilizacijos ypatumus bei turėjo savo vizijų kaip ir ką reikėtų toliau daryti.

Juk ji jautėsi Pirmtakų Planetoje tarsi namie. Ypač, kai tapo Amazone.

Elza kartu su savo artima drauge Rutalija bei kitomis Amazonėmis medžiodavo rausvuosius krokodilus, tiksliau, kaudavosi su jais, o vėliau atšvęsdavo savąją sėkmę su rausvosios kriaušės vynu bei šašlikais, paruoštais iš grobiu tapusių rausvųjų krokodilų mėsos.

Viename tokiame pokylyje Elza susipažino su žemiečių sielų gelbėtoja. Taip Amazonės vadindavo Amazonę Ramoną, kuri 2011-jų kovą vadovavo erdvėlaivių ekspedicijai virš avariją patirusios Fukusimos atominės jėgainės. Būtent Amazonės Ramonos vadovaujama gelbėjimo ekspedicija specialia spinduliuote išsklaidė radiacijos srautus ir neleido jiems išplįsti visoje Žemėje.

Žemiečiai ir dabar gali rasti savo internete medžiagų apie, pavyzdžiui, „NSO virš Fukusimos“. Nors oficialiai „šito nebuvo“, kadangi tokios žinios nenaudingos Žemės pasaulinei vyriausybei.

2014 – jų lapkritį Ramona kaip mokslinės ekspedicijos vadovė išvyko į Altairo sistemą. Ji turėjo grįžti gruodžio pradžioje ir suspėti į numatytą Amazonių Sueigą, kurioje Ramona turėjo būti iškelta į Pirmtakų Princesės Misiją.

Juk tomis dienomis kaip tik baigėsi Pirmtakų Princesės Simonos Misija, ir jos įpėdine šioje Misijoje buvo numatyta būtent Ramona.

Elzai, kaip naujai pašauktai Amazonei, jau tada buvo siūlomi įvairūs postai, pradedant nuo įvairių teritorijų vadovės pareigų iki vadovavimo mokslinėms ekspedicijoms į kitų žvaigždžių sistemas, kurias Pirmtakai nuolat rengia. Bet joks spaudimas naujai pašauktai Amazonei nebuvo daromas, tad Elza turėjo kitų planų: ji tvirtai nutarė stoti į Operatyvinių misijų mokyklą (OMM), per trejus metus ją baigti, ir tapus operatyvine Amazone nuvykti į Žemę su operatyvine misija – kaip kažkada jos krikštamotė Rugilė…

Elzos artima draugė Rutalija pritarė tokiam savo merginos pasirinkiui. Ji buvo įsitikinusi, kad ši įveiks visas kliūtis ir įstos į OMM, kuri buvo ir būsimųjų operatyvinių Amazonių kalvė, ir jau esamų operatyvinių Amazonių veiklos vadovavimo bei koordinavimo centras.

Stoti į OMM reikėjo po dviejų mėnesių – 2015-jų sausį (visos datos čia pateikiamos pagal Žemės kalendorių). Ir vėl treniruotės. Ir vėl Civilizacijos istorijos mokymasis. Taip pat reikėjo mokytis vadovavimo bei valdymo pagrindų.

Visa tai ateity labai pravertė Elzai.

Artėjo Amazonių Sueiga. Pirmtakų Princesė Simona baigė Misiją ir išvyko ramiai gyventi į savo rezidenciją. Ausies krašteliu Elza girdėdavo kalbas apie tai, jog Amazonė Ramona nespės iki Sueigos grįžti iš ekspedicijos, bet nesureikšmindavo šių žinių.

„Šios aukštumos – ne mano rūpesčiai,“ – manė tada Elza. Ir tikrai, kur ji, o kur Pirmtakų Amazonių sueiga bei aukščiausioji Planetoje Misija?

(B. d.)

Related posts