I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1728> DIRST: APIE MIEGO KOKYBĘ II # 2022-08-05

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1728

DIRST: APIE MIEGO KOKYBĘ II

2022-08-05

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

KAIP PAGERINTI MIEGO KOKYBĘ IR ATSIKELTI ANKSČIAU  II

Sportuokite tinkamu metu. Stenkitės pasportuoti ryte arba, jei įmanoma, dienos metu. Fizinis aktyvumas likus mažiau nei 2-3 val. iki miego gali nutolinti miego laiką. Tai yra dėl to, kad fizinio aktyvumo metu padidėja kūno temperatūra, pulsas ir adrenalino lygis, smegenys tampa aktyvios ir gali būti sunku nurimti.

Pasirūpinkite miego aplinka. Išneškite iš miegamojo viską, kas gali trikdyti miegą. Tai gali būti bet kokie daiktai, kurie kelia triukšmą ar skleidžia šviesą. Pasirūpinkite patogia lova, pagalve ir tinkama temperatūra kambaryje. Atsiminkite, jog visada geriau, kad kambaryje oro temperatūra būtų vėsesnė nei šiltesnė.

Neprisivalgykite prieš miegą. Jeigu esate išalkę, lengvai užkąskite, bet nepersistenkite. Sotus patiekalas gali apsunkinti virškinimą miego metu, o tai atsilieps ir miego kokybei. Po vakarienės stenkitės negulinėti. Be viso to, valgymas prieš miegą gali padaryti didelė įtaką gastroezofaginio refliukso ligos atsiradimui. Tai procesas, kurio metu rūgštus skrandžio turinys pakyla ir patenka į stemplę.

(Tęsinys – rugsėjį)

(B. d.)

Related posts