I. KŪRYBA # JONO PAULAUSKO P.<465> DIRST: APIE ANTANO RAČIO KNYGOS PRISTATYMĄ # 2022-08-29

I. KŪRYBA

JONO  PAULAUSKO

 

 465

 JONAS PAULAUSKAS

Atsiuntė 2022-08-25, publikuota 2022-08-29

DIRST: APIE ANTANO RAČIO KNYGOS PRISTATYMĄ

##

Nuo: Vytautas Žeimantas <vzeimantas@gmail.com>

Date: 2022-08-22, pr 18:36

Subject: Re: A. Račio knygos pristatymas – rugpjūčio 25 dieną

##

„Laba diena, Kolegės ir Kolegos!

Vasara… Seniai nesimatėme. O dabar yra graži proga susitikti, pabendrauti.

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius, 3 aukštas) rugpjūčio 25 d.  (ketvirtadienį) 15 val. įvyks mūsų kolegos Antano Račio knygos „Iš Stebeikių kaimo pakraštėlio“ pristatymas.

Leidykla „Trys žvaiždutės“ išleido A. Račio dukros Dalios Bukelienės sudarytą knygą „Iš Stebeikių kaimo pakraštėlio“, skirtą jos tėčiui, žymiam enciklopedininkui, vertėjui, LŽS Senjorų klubo nariui Antanui Račiui. Knygoje sudėti A. Račio prisiminimai bei po mirties rasti, niekur neskelbti jaunystėje sukurti eilėraščiai. A. Račio gyvenimo kelią bei kūrybinį palikimą apžvelgiau aš ir jo bendražygis, mūsų kolega daktaras Algirdas Matulevičius.

Džiugu, kad Antano Račio literatūriniu palikimu taip gražiai pasirūpino jo dukra Dalia, po jo staigios, netikėtos mirties kruopščiai surinkusi, tai, ką rado tėvelio darbo kabinete, tai, kas liko neskelbta. Jos dėka išleista ši knyga leis geriau suprasti Antaną Račį kaip įvairiapusiškai kūrybingą žmogų, pajusti jo kūrybinį pasaulį.

Knygos viršelį sukūrė mūsų kolega, dailininkas Albertas Vaidila.

Kviečiame į unikalios knygos pristatymą! Pabendrausime ir prie kavos puodelio.

Vytautas“

##

2022-07-29, pn, 10:58 Vytautas Žeimantas <vzeimantas@gmail.com> rašė:

„Sveiki, Kolegės ir Kolegos,

su Antano Račio dukra Dalia sutarėme, kad A. Račio pomirtinės knygos „Iš Stebeikių kaimo pakraštėlio“ pristatymas įvyks Žurnalistų namuose rugpjūčio 25 d, ketvirtadienį, 15 val.

Pasižymėkite šią datą ir būtinai ateikite. Bus įdomu.

Sėkmės.

Vytautas“

##

P.S. Kaip jau rašiau, rugpjūčio 25 d. buvau išvykęs į Elektrėnus, o rugpjūčio 26 d. grįžau į Vievį ir ilsėjausi, tad interneto e. pašto neskaičiau. Nūnai pastebėjau, jog atsiųstas tekstas įdomus bei informatyvus, tad jį, kad ir vėliau, skelbiu portalo www.dirst.lt. Jono Paulausko puslapyje.

##

 

Related posts