I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P.<508> DIRST: PASMALIŽIAUK! # 2022-10-03

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

 

508

DIRST: PASMALIŽIAUK!

 JONAS PAULAUSKAS

2022-10-03

Taupūs, skanūs ir greiti – pusryčių ambasadorės receptai sumaniai dienos pradžiai 

Krevetės česnakiniame grietinėlės padaže

Česnaką nulupkite ir supjaustykite jo skilteles ganėtinai stambiais, maždaug pusės centimetro griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šiek tiek sviesto, dalį česnakų ir leiskite jiems maždaug minutę apšilti šonus.

Virtuvėje pasklidus maloniam česnako aromatui, sudėkite dalį krevečių (tiek, kad gražiai sutilptų keptuvėje) ir pakepinkite iš abiejų pusių maždaug po pusantros minutės. Kadangi krevetės jau virtos, ilgai kaitinti jų nereikia – pakaks, kad sušils.

Taip iškepkite visas krevetes, naujai porcijai kaskart nepamiršdami įdėti šiek tiek sviesto ir česnakų.

Kai visos krevetės bus iškepusios, sudėkite jas į platesnį puodą, užpilkite grietinėlės (1 kg krevečių maždaug 300-400 mililitrų), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Jei namuose turite šviežių žolelių – pasmulkinę įberkite ir jų. Ant nedidelės kaitros troškinkite krevetes maždaug 5-7 minutes, švelniai pamaišydami ir leisdami visoms krevetėms bent šiek tiek pasimaudyti padaže.

SKANAUS!

Related posts