II. APŽVALGOS # JONO PAULAUSKO P.<586> DIRST: MANO GIMINAITEI KONDITEREI – AUKSO MEDALIS # 2022-12-02

II. APŽVALGOS

JONO  PAULAUSKO

586

DIRST: MANO GIMINAITEI KONDITEREI -AUKSO MEDALIS

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

 2022-12-02

##

Konditerei iš Lietuvos nebuvo lygių: už šokoladinę skulptūrą – aukso medalis

##

Liuksemburge konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė Lietuvai iškovojo aukso medalį individualioje meninės šokoladinės skulptūros („Pastry Artistic-Chocolate showpiece“) rungtyje viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy &amp; Boch Culinary World Cup.

Šiame čempionate susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, išradingiausi profesionalūs meistrai. Rungtyje „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ varžėsi apie 50 virtuozų iš viso pasaulio. Dalyviai į „Luxexpo“ parodų rūmus turėjo atvykti 5 val. ryto ir iki 7 val. Užbaigti šokoladinę meninę ekspoziciją bei paruošti tarptautinių teisėjų verdiktui. Vertinamas profesionalumas, tikslumas: 50 taškų skiriama techniniams įgūdžiams ir sudėtingumui, 30 taškų – dizainui ir kompozicijai, 20 taškų – kūrybiškumui ir originalumui. 

D.Valentienės meninė šokoladinė skulptūra „Circle of time“ pareikalavo mėnesio įdirbio, idėjų ieškojimo, kantrybės, kūrybiškumo, begalinio preciziškumo, kruopštumo, techninių įgūdžių. Meninei šokolado skulptūrai sukurti prireikė 12 kg šokolado, taip pat skrupulingai apgalvoto skulptūros transportavimo. Talentingosios „Minordijos” konditerijos meistrės karjeroje tai jau antrasis aukso medalis, pirmąjį ji iškovojo pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“, Štutgarte.

Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2022“ lietuviai varžosi individualiose rungtyse „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“. Lapkričio 29 d. meninę šokoladinę skulptūrą pristato konditerijos meistras Evaldas Juška. Šokoladinių skulptūrų kūrėjams asistuoja šefai Darius Dabrovolskas ir Jaroslav Orševski.

Kas ketverius metus vykstančiame viename prestižiškiausių ir naujausiasgastronomijos madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“ dalyvauja virtuvės profesionalai iš daugiau nei 45 pasaulio šalių: čia vyksta 80 įvairių komandinių rungčių, apie 700 virtuvės meistrų varžosi individualiose rungtyse, teisėjauja 40 tarptautinių teisėjų, konkursai sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų, parodoje apsilanko apie 30 000 šios srities gerbėjų.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“ atstovauja Lietuvai jau ketvirtąjį kartą. Konditerininkės rankose šokoladas virsta saldžiais stebuklais 200 varžovų įveikusi lietuvė pasaulinėje kulinarijos olimpiadoje pelnė auksą Lietuvos virtuvės šefų pasiekimai: 2018 m. Nacionalinių komandų rungtyje – bronzos medaliai; individualioje rungtyje – aukso medalis. 2014 m.

Nacionalinių komandų rungtyje ART stalas – bronzos medaliai, karštoji virtuvė – sidabro medaliai; individualiose rungtyse – aukso, du sidabro ir bronzos medaliai. 2010 m. Regioninėje rungtyje – sidabro medaliai. Šiais metais lietuvių delegacija į Liuksemburgą nuvyko per 22 val. mikroautobusu, įveikusi 1900 km.

##

##

##

Nuotraukose Dovilė Valentienė ir jos sukurtas aukso medalį pelnęs šokoladinis tortas iš arti 

Lietuvė iškovojo aukso medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje

( 2022-12-03 papildymas)

2020 m. vasario 16 d.

Talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje Pastry ART pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“ Štutgarte.

Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių. Pastry ART rungtyje kovojo apie 200 konditerijos meistrų, kurie turėjo paruošti 4 skirtingus desertus ir 4 rūšių mini pyragaičius (petit-fours 614 g) 6 asmenims.

Virtuozė pasitelkusi išradingumą, kūrybiškumą, spalvingumą, atskleidė desertuose Lietuvos gamtą ir jos grožį: pakrantę, sodą, mišką, žydėjimą.

Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje Pastry ART pasaulio kulinarijos olimpiadoje. Vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas. Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo, paskutinių dviejų parų be miego.

Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.

Lietuvos šefų olimpiniai pasiekimai: 2008 m. regioninėje rungtyje – diplomas 1 balas skyrė nuo bronzos medalio), 2012 m. regioninėje rungtyje – bronzos medalis, individualioje rungtyje – bronzos medalis, 2016 m. regioninėje rungtyje ART meninis stalas) Grand Prix 3 v. aukso medalis, nacionalinėje rungtyje ART meninis stalas ir karštoji virtuvė – 110 por cijų) –

bronzos medaliai, individualioje rungtyje – sidabro medalis.

2020 m. lietuviai varžosi individualiose rungtyse (Pastry Art ir Culinary Art). Vasario 16 d.

rungiasi kulinarijos meistras, Pasaulio kulinarijos olimpiada ir paroda „Intergastra 2020“

pritraukia virš 100 000 lankytojų.

##

##

##

##

##

##

Related posts