Paskaitoje bei praktiniame užsiėmime „Žolelių arbatos sveikatai“

Romualdas Černeckis 

 Paskaitoje bei praktiniame užsiėmime „Žolelių arbatos sveikatai“

 

Gruodžio 6 – ją Vievio kultūros centras (VKC), realizuodamas Elektrėnų savivaldybės finansuojamą projektą „Diagnozė: aktyvus ir sveikas senjoras“, vietos bibliotekoje organizavo paskaitą bei praktinį užsiėmimą „Žolelių arbatos sveikatai“. Renginį, kurį vedė žolininkas iš Kauno Marius Lasinskas, dalyvavo per 20 pagyvenusių žmonių.

Įžanginį žodį tarusi VKC direktorė Audronė Stepankevičiūtė papasakojo apie nūnai įgyvendinamus jos vadovaujamos kultūros įstaigos projektus. Tada M. Lasinskas, pagrojęs styginiu muzikos instrumentu, papasakojo apie vaistažolių naudojimą arbatoms bei prieskoniams. Bekalbėdamas svečias akcentavo asmens sveikatos priežiūros svarbą, atkreipė dėmesį į lėtines ligas, jų profilaktiką, šnekėjo apie žolelių spalvas, kvapus.

Vėliau susirinkusieji išsivirė vandens ir paragavo kauniečio atsivežtų gauruomečio, šeivamedžio žiedų, čiobrelių, jonažolės, svarainių bei kitų žolelių arbatų. Be to, jis pateikė žinių, kaip pasigaminti prieskonių, supažindino su literatūra aprašoma tema ir atsakė į klausimus.

Nuotraukos : 

 

 

Related posts