I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <104> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ X DALIS ATPILDAS # 2022-06-12

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

104

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-12

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  X

ATPILDAS

„Džesika“ ir Nikas įsitaisė atskirame vietinės kavinukės kambarėlyje. Rugilė privertė Niką išpasakoti jai viską, ką jis žinojo apie žurnalisto Pito B. pagrobimą ir likvidavimą. Tiksliau, jam atrišo liežuvį tie lašai, kuriuos operatyvinė Amazonė Rugilė slapta įlašino į Niko mėgstamą raudonąjį vyną.

Paaiškėjo, jog būtent Nikas ir vadovavo pagrobimui, nors jam buvo gerai žinoma, kad Pitas prieš trejus metus neteko žmonos ir vienas augino mažytę Samantą.

„Gyvename demokratinėje šalyje, niekas nieko nepersekioja, bet juk būna, kad žmonės dingsta!“ – juokdamasis bei maivydamasis tauškėjo „Medūzos“ agentas.

Rugilė ištraukė iš jo visas įvykių detales, taip pat ir vietą, kur yra mažoji Samanta. Paaiškėjo, kad mergaitė dar savo namuose (pasakė adresą) prižiūrima giminaitės. Bet netrukus atvyks „globa“ su policija ir nugabens ją į prieglaudą.

Po to „Džesika“ ir Nikas tyliai kalbėjosi įvairiomis temomis. Nikas vis klausdavo, ar jie galės draugauti, o Rugilė vis įpildavo niekšui vyno. Na, ir įlašindavo lašų, nematomų ir skonio neturinčių. Paskui jie juokdamiesi laimingi išėjo iš kavinės.

„Liko valanda,“ – skaičiavo Rugilė. Ir ji paėmė iniciatyvą į savo rankas. „Nikai, žinai, aš sutinku! Eime pas mane!“

Tas kelias „pas mane“ ėjo per ištuštėjusį parką. Greitai Nikas pajuto mieguistumą. Rugilė pasodino jį ant suoliuko, nuo kurio tas jau nebeatsikėlė.

Kitą dieną policijos suvestinėse buvo pranešta, jog viename iš parkų, nuo širdies priepuolio, mirė vietinis bedarbis (vardas, pavardė).

Esmė ta, jog „Medūza Gorgonė“ – itin slapta organizacija, kurios „nėra iš viso“. Tad jos agentai negali tikėtis garbingų laidotuvių. Kol dirbi savo juodąjį darbą, tol tu „eini pareigas”, o jeigu netikėtai mirsi, tai jau kaip bedarbis arba benamis. Juk „nėra jokios Medūzos Gorgonės“.

Todėl Rugilės iš pradžių niekas jokiu nužudymu ir neįtarinėjo, o ir nebuvo nužudymo. Skrodimas vienareikšmiškai parodė – infarktas. O dar toks jaunas buvo!..

Na ką gi, tokie laikai…

(B. d.)

Related posts