I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <106> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XII DALIS „VAIKŲ IR GYVŪNŲ GYNĖJAI“ # 2022-06-14

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

106

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-14

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XII

„VAIKŲ IR GYVŪNŲ GYNĖJAI“

Rugilė jau seniai atkreipė dėmesį į šį keistą žodžių darinį, talpinantį vaikus į vieną gretą su gyvūnais. Tuo tarpu žemiečiams, kurių daugumai imponuoja liberalizmas, jis atrodo ne tik normalus, bet ir anokia humanizmo viršūnė.

Amazonė gerai išmanė savo planetos istoriją. Ji žinojo, jog prieš 500 tūkstančių metų, kai jos planeta buvo ragatų priespaudoje, ten irgi buvo kažkas panašaus –  taipogi atimdavo iš motinų vaikus, ir gabendavo juos į prieglaudas.

Paralelės, paralelės…Liberalai, – tai vis tie patys ragatai…

Pagal savo tarnybos duomenis Rugilė žinojo, jog Kanadoje kas mėnesį iš šeimų atimama po kelis tūkstančius vaikų. Kiek ašarų, kiek sužlugdytų likimų!

Ji dažnai pagalvodavo, kad būtų gerai, jeigu atvyktų Pirmtakų desantas, kuris ugnimi sunaikintų tuos Sodomą ir Gomorą, vis labiau įsigalinčius Žemėje. Kaip desantas iš Andromedos galaktikos, prieš 500 tūkstantmečių išvadavęs Pirmtakų Planetą (tuomet dar Hurgają) iš ragatų priespaudos. Bet, regis, Pirmtakų Planetos vadovybė, bent jau Pirmtakų Princesė Simona, nieko panašaus neplanuoja.

Ir Rugilė padarė savo pasirinkimą: ji nepaliks Samantos bėdoje!

Per tris paras nieko ypatingo neįvyko. Amazonė jau suspėjo su mergaite susidraugauti. Tačiau kaip susisiekti su saviškiais ir organizuoti mergaitės išvykimą į Pirmtakų Planetą?

Susitikimas su ryšininke tik po mėnesio.

Rugilė surado ir išsinuomojo butą vieno nedidelio miestelio pakrašty. Sumokėjo už dvejus metus į priekį, kitaip savininkai nesutiko.

Galiausiai ji surinko būtiniausius mergaitės daiktus ir jau ruošėsi sėstis su ja į mašiną, preliminariai pakeitusi jos registracijos numerius. Bet netikėtai į namą įsiveržė keli kaukėti policininkai su elektrošokeriais ir keletas globos tarnybos darbuotojų.

Netardami nė žodžio jie uždėjo Rugilei antrankius ir prirakino prie radiatoriaus, o mažajai Samantai šie „vaikų ir gyvūnų gynėjai“ užlaužė rankas ir nepaisydami jos klyksmo nutempė į automobilį grotuotais langais.

(B. d.)

Related posts