I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # D.: APIE GYSLOTĮ I # RED.P.<7426> 2023-05-24

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

7426

D.: APIE GYSLOTĮ

I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-05-24

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

GYSLOTIS: PADĖS SUSIŽEIDUS, KOSINT, ĮKANDUS UODUI

I

Plačialapis gyslotis liaudyje dar vadinamas trauklapiu, gyslučiu, traukučiu, gyslažole. Jis padės susižeidus, kosint, užkietėjus viduriams, įkandus uodui. Ir ne tik.

Sėklos nuo vidurių užkietėjimo. 1 valgomąjį šaukštą plačialapio gysločio sėklų užpilkite stikline kūno temperatūros vandens, palaikykite 30 min. ir išgerkite visą stiklinę su sėklomis tuščiu skrandžiu. Po 3-4 val. viduriai suminkštės, žarnynas atlaisvės ir jums padėkos. Geriausias laikas organizmui išsituštinti yra 5-7 val. ryto, tai aktyviausias storosios žarnos laikas.

Kam naudojami gysločių lapai. Gysločių lapai slopina uždegimus, kai kurių mikrobų dauginimąsi, skatina žaizdų gijimą. Atsimename, kaip vaikystėje daug kartų yra pagelbėjęs trauklapis – uždėdavome ant nubrozdinto kelio ir iškart palengvėdavo.

Taip pat lapų arbata lengvina atsikosėjimą, stabdo tiek išorinius, tiek vidinius kraujavimus, laisvina vidurius. Tinka ir bronchitui, bronchų astmai, kvėpavimo takų uždegimui, kokliušui, užkimimui, infekcinio viduriavimo ir tulžies ligoms gydyti.

##

( B. d.)

Related posts