Portalas www.dirst.lt: susipažinkime – sportinė šeima!

Romualdas Černeckis  

Portalas www.dirst.lt: susipažinkime – sportinė šeima!

Su Pilypiškių gyvenvietėje (Elektrėnų savivaldybės Vievio seniūnija) įsikūrusia sektina sportine šeima pažįstamas ne pirmi metai. Anksčiau vietinėje žiniasklaidoje rašiau apie nūnai jau keturiasdešimtmečio latvio Ričards Kvedaravičaus, jo žmonos Neringos, sūnaus Norberto ir dukros Elinos aktyvią fizinio lavinimo būtį bei sveiko gyvenimo būdą.

Apie ką esu rašęs spaudoje

Skaitydami mano straipsnius krašto skaitytojai 2012 – 2016 m. gavo nemažai informacijos apie šaunuolius tėvelius bei abidvi jų atžalas.

Elektrėnų krašto žmonėms papasakojau, pavyzdžiui, apie tai, kaip 2012 m. po Užgavėnių Rumšiškėse, kur 1 km rogučių ralyje R. Kvedaravičus tempė Norbertą ir toje rungtyje užėmė prizinę trečiąją vietą, ko pasėkoje labai pavargęs pusvalandį negalėjo atsikvėpti, tad vėliau per savo gimtadienį atsisakė nesveiko pomėgio – rūkymo, kaip po kelerių metų Ričards susidomėjo kitomis lengvosios atletikos šakomis (krosais diatlonu, triatlonu, ekstremaliu bėgimu su kliūtimis ir kt.), kaip 2014 – 04 – 26 kartu su porininku vilniečiu Artūru Ševeliovu Aukštaitijos sostinėje pirmą kartą dalyvavo bėgime „Pažink Panevėžį“ ir ten užėmė II vietą, gegužės pradžioje su šeima neblogai pasirodė renginyje „General Finansing Trakų pusmaratonis“, kaip pasitikrino savo gebėjimus kalnuotoje Žyviece vietovėje (Lenkija), sporte su 33 kliūtimis Latvijoje („Elektrėnų žinios“ 2014 – 07 – 01 str. „Sportinė šeima“,).

Be to, paskelbiau spaudoje rašinius apie šio bėgimo sporto entuziasto 2014 m. vasario 23 d. gyvenamojoje vietoje pirmąkart organizuotą krosą – pusę maratono (21,097 km), kurį įveikė 26 vyrai bei 5 moterys, o 500 m estafetėje lenktyniavo 7 vaikučiai, to renginio tikslus, apie ekstremalaus sporto mėgėjo gautą traumą, sėkmingus jo pasirodymus gegužę ir birželį surengtose kino miestelyje „Cinevilla“ Latvijos nepriklausomybės dienai paminėti skirtose stipruolių, taip pat Vilniuje vykusiose ypač gausiose urbanistinio multisporto „Vilniaus Challenge“ varžybose, apie ketveriukės sveikuoliškos gyvensenos ypatumus. (EŽ, 2014 – 02 – 25 str. „Pirmąkart organizavo Pilypukų žiemos krosą“, 2014 – 12 – 08 str. „Sportinė šeima: pasiekimai ir…trauma“, 2015 – 06 – 10 str. „Sportinė šeima ir toliau puoselėja sveiką gyvenimo būdą, 2016 – 04 – 19 str. „Apie sveikuoliškos gyvensenos ypatumus“).

 

Kokie dabartiniai šeimos sveiko gyvenimo būdo ypatumai

Šią rugpjūčio 6 – ją, po netrumpos permainingos pertraukos su įvairiais nutikimais, vėl susitikome. Ričards papasakojo, kad dieną prieš kartu su kitais šeimos nariais turiningai poilsiavo Pamusės kaime (Širvintų r.). Ten ekstremalaus bėgimo „Bebro kelias“ aukščiausio lygio pogrupyje, įveikęs 30 kliūčių ruožą, nubėgo 10 km ir trečius metus iš eilės apsigynė nugalėtojo titulą. Kitose trasose savo galimybes išbandė ir poros vaikai. Priemonėje dalyvavo apie 300 sportininkų, o viso tuo laiku palaikė ir pramogavo per 1100 žmonių. Antai, kaip informavo pašnekovas, linksmai beleisdamas laiką kartu kitais grupės nariais (15 žmonių) gavo originaliausiai apsirengusiai komandai skirtą prizą.

R. Kvedaravičius paporino ir apie susitikimus „Tiesiog ateik!“ Pasirodo, į minimus susiėjimus kiekvieną trečiadienį 6.30 val. atvykę bendraminčiai bėgioja Vilniaus gatvėmis.

Jis pasidalijo įspūdžiais apie vasarį buvusias 25 m plaukimo varžybas, kai ilgoje eketėje sėkmę bandė 20 žmonių, prisiminė gegužės pabaigoje Latvijos nepriklausomybės dienos proga organizuotą „The Strong Race“ (analogišką „Bebro keliui“ ruožą). Tąsyk kaimyninėje šalyje keturių žmonių komanda, tarp kurių ir Ričards, viso pasaulio lengvaatlečių populiariame lenktyniavime iškovojo aukštą 8 vietą, o ankstesniais metai lietuviai net nebuvo patekę į dešimtuką. Be to, kaip sakė, šeima pirmą kartą gegužės pradžioje varžėsi labdaringame bėgime „Geras grįžta geru“, o liepą – Trakuose vykusiame swimrun varžybose.

Taigi ketveriukė ir toliau puoselėja puikias sveiko gyvenimo būdo tradicijas.

Ričards nuotraukos (archyvas): 

****

Related posts